Cele mai bune centrale termice industriale

În general, centralele industriale sunt utilizate pentru încălzirea unor spații mai mari decât dimensiunea standard a unui apartament sau a unei case. Acestea se folosesc pentru pensiunile mari, pentru magazine sau pentru instituții publice. De asemenea, ele sunt utilizate și pentru încălzirea apei menajere sau apa din piscinele hotelurilor, sălilor de fitness sau centrelor spa.

cele mai bune centrale industriale

Dacă doriți să faceți o achiziție de acest gen, ar trebui să știți că alegerea celei mai bune centrale industriale ține de mai mulți factori: raportul calitate-preț, randamentul și puterea termică care poate fi atât ridicată, cât și scăzută. Totodată, în funcție de resursele la care aveți acces, puteți lua în considerare și tipul de combustibil necesar pentru funcționarea centralei. Centralele industriale pot funcționa cu gaze naturale, gaze petroliere lichefiate, motorină și altele. Dacă necesită un combustibil deosebit acest lucru se va menționa la achiziționarea acesteia.

Cele mai bune centrale termice industriale  vin și cu anumite dotări tehnologice ce le pot ridica prețurile considerabil.

Printre aceste dotări se regăsesc sisteme de senzori pentru avertizare și diagnoză, garanția producătorului și a vânzătorului sau siguranța în exploatare, precum și multe altele.

În cazul în care vă căutați o centrală industrială care să fie mai accesibilă buzunarului, cel puțin la începutul unei afaceri sau dacă nu sunteți cunoscători ai acestui domeniu, centrale industriale ieftine vin cu anumite dezavantaje.

Cele mai bune centrale termice industriale  au un randament de încălzire foarte mare și foarte bun, deci este de așteptat ca o centrală mai ieftină să aibă și un randament de încălzire mai mic – în cazul în care faceți această achiziție pentru o pensiune, unde va trebui să răspundeți în fața clienților, ar trebui să știți că acest aspect poate afecta confortul și șederea plăcută a acestora.

Alte impedimente cu care vă puteți confrunta ar fi o capacitate termică mică și care se alimentează cu GPL cu tiraj natural. De asemenea, o garanție de exploatare mecanică pe o perioadă scurtă de timp ( de obicei nu depășește 2 ani la centralele industriale ieftine), s-ar putea să vă aducă cheltuieli mai mari pe termen lung – aceste centrale industriale ieftine de obicei se strică după ce ies din garanție, moment în care dumneavoastră trebuie să suportați toate costurile unei reparații, indiferent de cât de mari ar putea fi.

La polul opus, se presupune că cele mai bune centrale termice industriale  sunt și cele ce au un preț mai piperat. Totuși, este bine să luați în considerare raportul calitate-preț, să vedeți dacă este just, pentru că uneori există posibilitatea ca un preț ridicat să nu ofere beneficii pe măsura banilor pe care trebuie să îi scoateți din buzunar. Cele mai bune și mai scumpe centrale industriale sunt cele ce funcționează cu principiul de condensare și care au un randament mare în încălzire – indiferent pentru ce instituție o achiziționați (pensiunea, magazin etc), cu cât randamentul de încălzire este mai mare, cu atât confortul angajaților sau al clienților dumneavoastră va fi mai ridicat și va rămâne constant.

Cele mai bune centrale termice industriale  funcționează pe bază de gaze naturale sau motorină și cel mai important aspect este că nu necesită existența unui coș de fum, adică funcționează cu tiraj forțat.

Acest lucru este benefic atât pentru mediu, cât și pentru amplasarea și construcția acesteia. De asemenea, calitatea superioară a acestor centrale le asigură funcționalitatea bună pentru o perioadă mai lungă de timp, motiv pentru care și garanția de exploatare mecanică maximă poate ajunge până la 5 ani.

Totodată, cele mai bune centrale termice industriale  sunt confecționate din materiale mai calitative.

Prețul ridicat este direct proporțional cu durabilitatea și calitatea acestor materiale, cum ar fi oțelul de înaltă calitate care este folosit pentru construirea unora dintre Cele mai bune centrale termice industriale . După cum era de așteptat, centralele scumpe vin și cu anumite dotări avantajoase în plus, printre care cele mai cunoscute sunt includerea panoului de control de tip analog și sunt prevăzute cu sisteme de avertizare și diagnoză. Aceste sisteme au avantajul de a vă înștiința atunci când există probleme cu centrala cum ar fi incapacitatea de a face față a sistemului de încălzire sau în momentul în care presiunea de gaz este fie prea mică, fie prea mare – aceste sisteme sunt benefice pentru siguranța dumneavoastră și a tuturor persoanelor din incinta clădirii în care este amplasată centrală și vă scutește și de anumite cheltuieli pentru a chema mecanici să constate ce este în neregulă atunci când ceva este straniu. De asemenea, alte avantaje pe care le au Cele mai bune centrale termice industriale  sunt sistemele de siguranță la lipsa de gaz sau la evacuarea gazelor arse. Totodată, aceste centrale sunt protejate duble pentru anti-îngheț, deci puteți sta liniștit în sezoanele foarte reci.

În general, cele mai bune centrale termice industriale  sunt cele de origine nemțească.

Acestea sunt construite cu tehnologii moderne, de ultimă calitate. Precum majoritatea produselor nemțești, centralele cu această origine sunt renumite pentru calitatea excepțională, performanța cu mult peste altor brand-uri de centrale și durabilitatea și rezistența lor în timp. Proiectarea lor este foarte bine realizată, sunt fiabile și sunt prevăzute cu mai multe dotări suplimentare ce își iau angajamentul să vă ofere un plus de siguranță și confort.

Printre cele mai clasice și mai standard dotări suplimentare pe care le prezintă cele mai bune centrale termice industriale se numără sistemul de senzori pentru avertizare și diagnoză – acestea este utilizat pentru înștiințarea dumneavoastră în momentul în care centrala nu mai poate face față sistemului de încălzire sau în momentul în care presiunea este fie mai mare, fie mai mică, în orice caz, nu se află la un nivel normal. Alte dotări suplimentare standard ar fi siguranța la lipsa de gaz, protecția și atenționarea la lipsa de apă din instalație, siguranța sporită în momentul evacuării gazelor arse și protecția dublă anti-îngheț. Pe măsură ce numărul de notări crește, va crește și prețul centralei.

Exemple de cele mai bune centrale termice industriale  –  Centrala prin condensare industrială Zantia Siena
Una dintre cele mai bune centrale termice industriale  accesibile tuturor este centrala Zantia Siena. Această centrală este una de calitate superioară, având garanție pentru 10 ani. Una dintre caracteristicile ei este funcționarea automata – aceasta permite un tip de programare ce poate fi făcut de 3 ori într-o zi, prin urmare, centrală are capacitatea de a funcționa în sistem redus pe puncte în timpul nopții, un beneficiu destul de mare din punct de vedere economic, dar și din punct de vedere al menajării centralei pe termen lung.

În ceea ce privește compensarea meteo de care dispune această centrală industrială, ea are capacitatea de a calcula și de a decide temperatura cererii de căldură în urma măsurătorilor efectuate de senzorul de temperatură din exterior. Această funcție vă ușurează munca de a seta în permanența temperatura de încălzire deoarece centrala o poate face de una singură, în funcție de necesitățile mediului.

Schimbătorul de căldură al acestei centrale este unul de înaltă calitate și eficiență. Acesta este alcătuit prin asamblarea unor piese din aluminiu. Acestea sunt și cu aliaj compus din Al-Si-Mg. Materialele din care este confecționată îi oferă o rezistență ridicată la coroziune, precum și conductivitate termică mare, calitatea și durabilitatea în timp a acestei centrale fiind una de așteptat. Centrala dispune și de un design deosebit al pinilor pentru transferul căldurii, acest lucru asigurând neexistența niciunui risc de blocare al camerei de ardere. Secretul constă în faptul că acești pini se pot curăța singuri în timpul funcționării centralei.

De asemenea, centrala industrială Zantia Siena mai dispune de câteva funcții noi și interesante. Cele ce ies cel mai mult în evidență ar fi compatibilitatea cu sistemele solare de ACM, faptul că poate conferi control pe zonele spațiilor pentru încălzire sau beneficiul efectuării unor programări zilnice și/sau săptămânale. Centrala este dotată și cu ecran LCD multifuncțional, precum și cu sistem automat de recunoaștere a erorilor ce se pot afișa și pe display. Totodată, deține și protecție anti-îngheț - foarte utilă în timpul sezonului rece, protecție împotriva bacteriilor, termostat atât extern, cât și intern și conexiune PC serial. Tot în ceea ce privește conexiunea, centrala permite o conexiune ușoară pentru controlul la distanță, pentru conexiunea la USB și este și în conformitate cu rezervorul de ACM.

Această centrală industrială este una de clasa 5, acest lucru însemnând că emisiile sale NOx sunt mai mici de 20 ppm. Deși arzătorul pre-mix este inclus, trebuie să luați în considerare faptul că pompa de circulație nu este inclusă. Totuși, fiind una dintre Cele mai bune centrale termice industriale  accesibile oricui în România, această centrală promite o eficiență înaltă, de 107%.

Exemple de cele mai bune centrale termice industriale  –  Centrala industrială Zantia Munich BIO pe gaz
Această centrală industrială este una fie de putere medie, fie de putere mare, fiind disponibilă de la 70 până la 930 kw. Centrala Zantia Munich Bio este una dintre Cele mai bune centrale termice industriale  folosite pentru producerea de apă caldă pentru încălzirea centrală, pentru producerea de apă caldă menajeră, pentru încălzirea apei din piscină, dar și pentru alte aplicații industriale.

Combustibilul acestei centrale poate fi divers – poate funcționa atât cu gaze naturale, cât și cu GPL, motorină sau peleți. De asemenea, se recomanda ca această centrală să fie instalată într-o zonă tehnică. Trebuie să luați la cunoștință două aspecte importante înainte de achiziționarea centralei, anume că lichidul primar trebuie să fie un amestec de apă cu antigel și/sau anti-coroziv și faptul că temperatura maximă de ieșire a apei calde este de 90 de grade Celsius.

 

Cele mai bune branduri centrale industriale

Cele mai bune branduri centrale industriale

Cele mai bune branduri de centrale industriale sunt cele nemțești, construite cu tehnologii moderne, care se remarcă prin calitatea excepțională, performanța superioară și durabilitatea lor. Acestea sunt foarte bine proiectate, fiabile, prevăzute cu dotări suplimentare menite să confere siguranță și confort celor care aleg să le folosească. Printre dotările suplimentare […] mai mult »