Cele mai bune centrale termice convenționale

În prezent, în România, cel puțin în mediul urban, aproape că nu mai există locuință în care să nu existe central termică. Acestea au fost văzute încă de la început ca o soluție la sistemul public de termoficare, mulți români apreciindu-le pentru faptul că în acest fel își reduceau cu mult costurile privind încălzirea locuinței. Ca să nu mai vorbim și de faptul că grație centralei termice se rezolva cu bine și problema apei calde.

Pe piață există o gamă largă de tipuri de centrale termice, dar probabil că nu greșim dacă facem afirmația că majoritatea dintre ele sunt cele convenționale, abia în ultimii ani românii îndreptându-se și către celelalte variante. În cazul centralelor termice convenționale, cele murale sunt pe placul majorității deoarece sunt ușor de instalat și se pretează perfect pentru încălzirea apartamentelor. În schimb, centralele termice de pardoseală sunt, potrivit specialiștilor, mai indicate în cazul locuințelor mari.

Cele mai bune centrale termice convenționale - Tipuri

Dacă și dumneavoastră luați în calcul să vă îmbunătățiți confortul locuinței cu cele mai bune centrale termice convenționale, pe gaz, atunci țineți cont că, din punct de vedere constructiv, aveți de a face cu centrale termice care produc căldură și apă caldă instant, dar și centrale prevăzute doar cu funcție de încălzire. Spre deosebire de primele, ultimele au posibilitatea de a oferi apa caldă numai împreună cu un boiler de acumulare. Dumneavoastră trebuie să analizați bine avantajele și dezavantajele celor două tipuri de central termice convenționale, sfătuiți-vă bine cu specialiștii în domeniu, pentru a ști care este cea potrivită pentru ceea ce aveți nevoie.

În continuare, vă vom prezenta și un mic top cele mai bune centrale termice convenționale, pentru a vă face alegerea un pic mai ușoară.

Bosch Gaz 5000 W ZWSE28-5MFA cu boiler încorporat

Dacă alegeți acest tip de central puteți fi sigur că veți avea apa caldă pe care o doriți. Încălzirea completa a apei din boiler se face în 17 minute, iar boilerul păstrează temperatura apei constantă și în plus, veți aștepta doar câteva secunde de la deschiderea robinetului pentru a vă bucura de apa caldă necesară. În cazul acestei central termice, specialiștii sunt de părere că se pretează cel mai bine pentru locuințele mari, vile, și în plus vine cu un mare plus pentru silențiozitate și design.

Ferroli DIVAcondens F28-E 28 kw T.F

Această centrală este dotată cu sistem de recuperare activă pentru preparare agent primar și pentru preparare apă caldă menajeră. Gazul metan este combustibilul folosit, și producătorii au dotat acest model cu un panou de comandă digital cu meniu inteligent și intuitie, un sistem de coduri de avertizare și chiar posibilitatea de racordare directă la o instalație solară.

Motan Sigma 24 Erp - 24 kW

Centrala termică Motan Sigma 24 Erp - 24 kW se pretează pentru încălzirea suprafețelor de până la 200 mp, fiind dotată și cu un sistem inteligent de detecție a debitului de apă și a necesarului de căldură. Este ușor de folosit, și în acest caz existând un afișaj digital și coduri de erori, pentru a veni în sprijinul utilizatorului.

Arca Pocket 24F - 24KW

Combustibilul folosit în acest caz este gaz metan sau GPL, pentru încălzire și preparare apă caldă sanitară. De asemenea, aveți parte de o protecție împotriva înghețului și antiblocare, un schimbător de căldură cu 12 placi și un debit de apă caldă menajera de 14.5 litri/minut.

Immergas 24 kW

Este soluția potrivită dacă vreți încălzire și producere instantanee de apă caldă de consum. POtrivit specialiștilor, este prevăzută și cu cameră etanșă și tiraj forțat cu putere temică nominală de 23,8 kW, cu randament bun, dar și circulație forțată.

Protherm 24 kW

Dacă alegeți această central termică convențională, atunci veți beneficia de tiraj fortat, ecran digital, clasă de eficiență energetică ridicată. Este preferată și pentru dimensiunile sale reduse, dar și pentru faptul că utilizează drept combustibil gaze natural sau GPL.

Saunier Duval 30 kW

Este printe preferatele românior, care au apreciat, pe lângă prețul destul de accesibil, și faptul că au parte de o centrală termică compactă și silențioasa, cu un bun reglaj al parametrilor.

Vaillant 20 kW

Producătorii acestui tip de central termică convențională spun despre ea că poate fi folosită atunci când este nevoie de încălzire și preparare instantanee de apă caldă menajeră. Aceasta din urmă, grație unui -pass reglabil integrat, este furnizată la temperatură constantă.

Avantaje și dezavantaje cele mai bune centrale termice convenționale

Cam acestea ar fi, în opinia noastră, printre cele mai cunoscute centrale termice convenționale, existente pe piața românească. Dar, am tot vorbit despre specificații tehnice și alte detalii, dar nu am spus care ar fi avantajele și dezavantajele unei astfel de centrale, pentru a ști exact la ce să vă așteptați atunci când doriți să achiziționați un astfel de produs. Despre acestea vom încerca să vorbim în rândurile care vor urma.

Avantaje cele mai bune centrale termice convenționale

Specialiştii sunt de părere că principalul lor avantaj se referă la randamentul lor. Acesta este se pare superior dacă este să îl raporăm și la alte tipuri de centrale. De asemenea, aceste centrale sunt foarte practice deoarece se pretează pentru toate tipurile de instalaţii de încălzire (încălzire în pardoseală, cu panouri radiante etc.).

Un alt avantaj al centralelor termice convenționale vine de la faptul că prețul combustibilului pe care-l folosesc nu este încă foarte ridicat, şi prezintă soluţii tehnice multiple: centrale termice cu tiraj natural, cu tiraj forţat, în condensaţie, cu cameră etanşă de ardere, cazan de pardoseală, preparare instantanee de apă caldă menajeră sau cu boiler.

Spre deosebire de alte tipuri de central, cele convenționale nu par că sunt desprinse dintr-un film științifico-fantastic în ceea ce privește utilizarea lor. De fapt, folosirea lor este chiar simplă, iar la ele se pot folosi automatizări ce duc la economisirea combustibilului.

Dacă și dumneavoastră ați optat pentru o centrală termică convențională care funcționează pe bază de gaz, atunci deja știți că la capitolul avantaje s-a numărat și faptul că ați putut monta calorifere de orice tip.

În fine, un ultim avantaj al acestor tip de central se referă la dimensiunea acestora. Cum majoritatea românilor încă mai locuiește la bloc, este lesne de înțeles că spațiul de care dispune este unul limitat. Ei bine, aceste centrale nu ocupă spațiu mult, așa că nu este de mirare că ele conduc deocamdată detașat în topul preferințelor cosumatorilor.

Dezavantaje cele mai bune centrale termice convenționale

Principalul dezavantaj al centralelor termice convenționale este dependenţa de reţeaua de gaze. Ca să nu mai zicem și de faptul că gazul metan este un combustibil neregenerabil şi extragerea sa este dăunătoare pentru mediul înconjurător. De fapt, acesta este principalul argument al celor care nu sunt de acord cu acest tip de centrale termice. În ultima perioadă, preocuparea pentru mediul înconjurător și încercarea de a-l păstra cât mai intact a devenit mai mult decât un simplu slogan, așa că nu este de mirare că această mișcare a ”pătruns” chiar și în acest domeniu.

Și pentru că vorbeam la început despre dependența acestui tip de central față de rețeaua de gaze, de aici rezultă un alt dezavantaj al acestora. Preţul instalaţiei de încălzire (climatizare) este ridicat. În plus, în unele cazuri, costurile de conectare (racordare) la reţeaua de gaz pot fi foarte mari.

La fel ca în cazul tuturor echipamentelor ce folosesc gaz, montajul acestor centrale termice convenționale nu se face chiar de oricine, ci numai de către anumite firme, iar instalarea lor necesită anumite condiţii şi aprobări, dar şi elemente suplimentare de siguranţă. Trebuie respectate anumite condiţii speciale de montaj şi să nu uităm și de elementele suplimentare de siguranţă, cum este și cazul detectoarelor de gaz.

Specialiștii susțin că zgomotul este un al dezavantaj. Deși la început nu este cazul, după câțiva ani de funcţionare, centralele termice pe gaz pot deveni zgomotase în timpul funcţionării. Chiar și un utilizator avizat se poate neliniști din partea zgomotelor produse de central, așa că este bine să fiți totuși în temă.

Avantajele unei centrale termice se observă cel mai bine în zilele reci de iarnă, când cu toții adorăm acea senzație de confort pe care ne-o oferă o locuință bine încălzită, precum și o baie fierbinte. Ca să nu mai vorbim și de faptul că putem porni căldura oricând dorim, la temperatura pe care o dorim, și nu depindem de regulile furnizorului de căldură.

Cele mai bune centrale termice convenționale - Siguranță înainte de toate

Cum centralele termice convenționale folosesc, în majoritatea cazurilor, gazul drept combustibil, vrem să vă vorbim puțin și despre siguranța dumneavoastră. Nu vă zgârciți inutil și apelați întotdeauna la un partener autorizat pentru cumpararea și montarea unei astfel de centrale termice. Întreținerea unui astfel de echipament nu este dificil de realizat, dar cu mențiunea că trebuie efectuată de un profesionist acreditat. Dumneavoastră aveți însă obligația de a nu neglija acest aspect, și să aveți grijă să solicitați efectuarea acestei operațiuni periodic și la timp.

Pentru a fi siguri că instalarea centralei a fost făcută așa cum trebuie, la fel și revizia periodică a acesteia, cel mai bine este să apelați la specialiștii autorizați, iar nu la o cunoștință sau un meseriaș oarecare, deși poate ați primit asigurări că nu este nicio problem și că se pricep la acest lucru. Gândiți-vă la siguranța dumneavoastră și a celor dragi și fiți conștient că nu se merită să riscați acest lucru doar pentru o economie de moment!

Cele mai bune branduri centrale conventionale

Cele mai bune branduri centrale convenționale

Cele mai bune branduri de centrale convenționale sunt cele italienești și nemțești, recunoscute pentru folosirea materialelor de înaltă calitate care conferă siguranță și durabilitate. Aceste branduri produc o gamă largă și variată de centrale convenționale, adaptate la nevoile clienților și care respectă cerințele și standardele atent concepute, pentru ca produsele […] mai mult »